Біохімічна оцінка функціонального стану підшлункової залози
Оцінюється двома показниками:
– альфа-амілаза (α-амілаза панкреатична) – кальцій-залежний фермент, активність якого різко збільшується при запаленні підшлункової залози і незначно/помірно – після інтенсивних фізичних навантажень;
– глюкоза – моносахарид, відображає загальний енергетичний баланс в організмі; головні джерела глюкози – сахароза і крохмаль, що надходять в організм з їжею, а також запаси глікогена в печінці та глюкоза, яка синтезується в тканинах в результаті біохімічних реакцій (глюконеогенез). Концентрація глюкози в крові регулюється гормонами – основний гіпоглікемічний фактор – інсулін (гормон підшлункової залози, знижує вміст глюкози).
- Кількість процедур: 1
- Тривалість процедури: 10 хв
- Вартість послуги: 225,00 грн